X

عزیزان لطفا موقع خرید فیلتر شکن خود را خاموش کنند .


دوستان عزیز لطفا پس از خرید به حساب کاربری خود رفته و در قسمت دانلود ها فایلهای خود را اجرا و یا دانلود کنید. درصورت بروز مشکل با صبر وحوصله با مدیر سایت تماس گرفته و مشکل را بیان کنید، تا رفع شدن مشکل صبور باشید.

مدیتیشن ذن (‌ذاذن)

  • نویسنده : کیوان هجرتی
  • تاریخ نوشته : 2022/11/12
  • تعداد نظر : 0 نظر
مدیتیشن ذن (‌ذاذن)

تکنیک مدیتیشن ذن که به نام ذاذن نیز شناخته می شود، یک تکنیک مراقبه متعلق به مکتب بودایی بود. اگر با این نوع مراقبه آشنایی ندارید، باید بدانید که مدیتیشن ذن توجه و تمرکز انسان را تنظیم می کند. رسیدن، گاهی اوقات به آن تمرینی برای “اندیشیدن به هیچ چیز” می گویند. در حین تمرین فرد به شکل گل نیلوفر روی چهار دست و پا می نشیند و توجه و تمرکز خود را به سمت داخل هدایت می کند. مجریان این تمرین باید به تنفس خود نیز توجه داشته باشند که شامل شمارش از یک تا ده می شود. این نوع مدیتیشن “مراقبه ذهن آگاهی تقویت شده” است و در این تمرین شما از مهارت های ذهن آگاهی استفاده می کنید. به عبارت دیگر، شما از مشاهده به شکلی از آگاهی انعکاسی استفاده می کنید که نیاز به سطح بالایی از توجه و بدون تمرکز بر یک موضوع خاص دارد.

مدیتیشن ذن و تکنیک های ذهن آگاهی

شاید شما را گیج کند که ذن همان توجه است؟ به یاد داشته باشید که تکنیک مدیتیشن ذن مشابه تکنیک تمرکز حواس است و نیاز به حضور ذهن دارد. تفاوت مهم بین این دو مراقبه کیفیت و مکان تمرکز است. بر خلاف ذن، ذهن آگاهی بر روی یک موضوع خاص تمرکز می کند، در حالی که مراقبه ذن شامل آگاهی عمومی است. توجه داشته باشید که برخلاف مدیتیشن مانترا، که در آن فرد به دنبال مهربانی و شفقت است و بر انگیزه شفقت تمرکز می کند، مدیتیشن ذن به دنبال روند افزایش آگاهی فیزیکی و بازتاب خود است .تمرین مراقبه ذن تلاشی برای گسترش دامنه توجه به منظور حضور در دنیای آگاهی عاطفی و فکری است. باز گذاشتن چشم ها در حالت نیمه باز یکی از تفاوت های کلیدی این نوع مدیتیشن با سایر موارد مشابه است که در آن چشم های تمرین کننده در حالت بسته است. تاکید در مراقبه ذن بر رها کردن و نادیده گرفتن هرگونه فکر است. پس باز هم تاکید می کنم فراموش نکنید که در این مراقبه چیزی برای فکر کردن نیست. هرچه در مدیتیشن ذن مهارت بیشتری داشته باشید، بیشتر یاد می گیرید که چگونه ذهن خود را روی زمین نگه دارید و حتی به لایه های شگفت انگیز ناخودآگاه خود ضربه بزنید. این تکنیک در نهایت در دنیای ذهنی فرد گنجانده می شود تا ایده های قبلی شکل گرفته را درک کند و به یک ایده روشن از خود و زندگی دست یابد.

راهب بودایی و مدیتیشن ‌ذن

جایگاه تکنیک مدیتیشن ذن (ZEN) در بین بازی های ذهنی

مطالعات به وضوح نشان داده اند که همه انواع ورزش ذهنی طیف وسیع و چشمگیری از فواید جسمی، روان شناختی و عاطفی را برای تمرین کننده به ارمغان می آورد. اگر از قبل در گروه مشتاقان و تمرین کنندگان انواع مدیتیشن نیستید، بدانید که این بهترین تسکین دهنده استرس است. جالب است بدانید که روز به روز بر تعداد طرفداران این ورزش افزوده می شود.احتمالاً تکنیک مدیتیشن ذن فوایدی مشابه سایر مدیتیشن‌ها دارد، با مطالعات مختلف نشان می‌دهد که تفاوت زیادی بین انواع تمرین‌های ذهنی وجود ندارد. با توجه به تحقیقات اخیر، باید اضافه کرد که انواع مختلف مدیتیشن احتمالا به روش های مختلفی بر مغز تاثیر می گذارد.

مزایای تکنیک های مدیتیشن ذن

تاثیر بر مغز انسان

دانشمندان علوم اعصاب سال ها مطالعه کرده اند که چگونه مدیتیشن بر ذهن و بدن تاثیر می گذارد. در این میان، تمرین و تاثیر مدیتیشن ذن بر مغز انسان مورد توجه و توجه خاصی است. در سال 2008، گروهی از محققان یک آزمایش مقایسه ای بین 12 نفر انجام دادند. این افراد بیش از سه سال است که تمرین روزانه مراقبه ذن را در برنامه روزانه خود گنجانده اند. دوازده نفر دوم افراد جدیدی بودند. در حالی که از هر دو گروه خواسته شد تا روی تنفس خود تمرکز کنند. مغز آنها اسکن شد. به طور تصادفی، برخی از آنها خواستند که معنی یا معنای دو کلمه ای را که روی مانیتور به آنها داده شده است، با تمرکز بر تنفس خود روشن کنند. در اسکن ها مشاهده شده است که تمرینات مدیتیشن ذن منجر به فعالیت در بخشی از مغز به نام شبکه پیش فرض می شود که با ذهن های آشفته همراه است.

گروهی که مدیتیشن ذن را به طور منظم تمرین می کردند، توانستند نفس خود را در حالت آشفتگی ذهنی بسیار سریعتر از افراد مبتدی کنترل کنند. نتایج مطالعه این واقعیت را ثابت کرد که مدیتیشن به احتمال زیاد باعث افزایش درجه تمرکز ذهن، توجه و کاهش اختلالات مرتبط می شود.

دسترسی به ناخودآگاه از طریق مدیتیشن ذن

کنجکاوی های علمی زیادی در مورد ناخودآگاه در انسان وجود دارد، مراقبه عملی ذن. این باور وجود دارد که آگاهی ما فقط می تواند متمرکز باشد .یک مطالعه در سال 2012 بر روی این موضوع متمرکز بود که آیا مدیتیشن ذن منجر به دسترسی به ناخودآگاه می شود یا خیر. در این مطالعه، همه شرکت کنندگان مدیتیشن را تمرین کردند. یک گروه به مدت بیست دقیقه تمرینات را انجام دادند و گروه دوم شروع به خواندن روزنامه کردند. در پایان تمرین و خواندن روزنامه از هر دو گروه خواسته شد در اتاقی رو به کامپیوتر بنشینند. هر دو گروه باید یک ارتباط معنایی بین سه کلمه ای که روی مانیتور ظاهر می شوند و کلمه چهارم پیدا کنند. در این صورت پاسخ را در اسرع وقت بنویسید. نکته جالب این بود که افرادی که مدیتیشن انجام می‌دادند این تست را سریعتر از گروه دیگر پشت سر گذاشتند که نشان می‌دهد این گروه به ناخودآگاه خود دسترسی بهتری دارند. در آزمایش دیگری، یک گروه به مدت بیست دقیقه مدیتیشن انجام دادند و گروه دیگر استراحت کردند. در مرحله بعد بیست سوال به آزمودنی ها داده شد که سه تا چهار پاسخ صحیح به آنها داده شد. گروه تمرین به طور متوسط ​​6.8 پاسخ همخوان با کلمات ناخودآگاه داشتند، در حالی که گروه دوم به طور متوسط ​​تنها 4.9 پاسخ همخوان داشتند. نتیجه عملکرد مغز کارآموز را در مقایسه با افراد عادی نشان داد. نکته جالبی که در مورد رویکرد بینش مندانه مدیتیشن ذن باید به آن توجه کرد، آنچه در پس زمینه مغز می گذرد است.

درمان اعتیاد با مدیتیشن ذن

شایان ذکر است که تکنیک مدیتیشن ذن یکی از برنامه های درمان اعتیاد در تایوان به حساب می آید، زیرا ضربان قلب و تعداد تنفس را کاهش می دهد و همچنین عملکرد سیستم عصبی را بهبود می بخشد. با انتشار مقاله ای در مجله طب سنتی و مدرن، بر اساس تحقیقات انجام شده در سال 2018، این واقعیت نشان داد که تکنیک مدیتیشن ذن بر تعامل بین مغز و قلب تاثیر می گذارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این مطالعات مربوط به هدایت تمرین‌های مدیتیشن ذن برای باز کردن معنویت قلب است. این تمرین‌کنندگان گفتند که در نهایت عملکرد مغزشان تابع قلبشان شد. افرادی که در طول بهبودی اعتیاد می خواهند قدرت داشته باشند، در هنگام اعتیاد نیز در سیستم عصبی خودمختار خود دچار مشکل شده اند – سیستم عصبی خودمختار مسئول کنترل عملکردهای فیزیکی ناخودآگاه مانند تنفس، ضربان قلب و هضم است. با وجود تمرین ده دقیقه ای مدیتیشن ذن در برنامه روزانه این افراد، محققان متوجه بهبود قابل توجهی در وضعیت سیستم عصبی آنها شدند. آنچه که نقش این تمرین ذهنی را برجسته می کند، تأثیر آن بر روحیه افراد است و باید بر تأثیر قابل توجه آن بر روحیه افرادی که در تلاش برای بازگشت به اعتیاد خود هستند تأکید کرد. مطالعات نشان داده اند که مدیتیشن ذن عملکرد هیپوتالاموس (سیستم کنترل بدن) و لب جلویی را بهبود می بخشد و همچنین باعث گزگز پوست سر، گرمای کلی بدن و احساس خنکی می شود. درمان مبتنی بر تکنیک مدیتیشن ذن منجر به بهبود عملکرد مغز معتاد برای شرکت در فرآیند سم‌زدایی و بهبودی می‌شود.

انجام تکنیک مدیتیشن ذن

این بستگی به سلیقه و شخصیت، بودجه و زمان زندگی شما دارد. به همین دلیل، دانستن این نکته مفید است که گزینه‌های مختلفی در دسترس افراد علاقه‌مند است، از جمله آموزش صوتی، ویدئوهای تصویری و برنامه‌های آموزشی آنلاین. همچنین با دانلود رایگان اپلیکیشن Mind به کتابخانه صوتی ما دسترسی پیدا می کنید، می توانید کتاب مورد علاقه خود را از قفسه کتاب موفقیت و پیشرفت شخصی انتخاب کنید و شروع به تمرین تکنیک های مدیتیشن ذن کنید.

وضعیت نشستن در تکنیک مدیتیشن ذن بسیار مهم است. پس به موارد زیر توجه کنید:

ابتدا باید بدون قوز کردن و با تمرکز بنشینید. این سبک نشستن به شما کمک می کند از بدن خود آگاه باشید و در لحظه حال حاضر باشید.

جایی را انتخاب کنید که در مقابل شما دیوار باشد.

طوری بنشینید که احساس کنید درست نشسته اید و بدنتان آماده حرکت است.

نکته مهم: بهترین حالت نشستن در تکنیک مدیتیشن ذن، نیلوفر آبی کامل یا نیم نیلوفر آبی است. اگر این دو حالت برای شما سخت است، بازوی شما برای نشستن راحت باز است.

این تناسب راحت ممکن است شامل مدل های زیر باشد:

وضعیت برمه (هر دو مچ پا رو به روی هم)

روی پاشنه های خود بنشینید و یک بالشتک مدیتیشن زیر خود قرار دهید.

روی یک صندلی بنشینید و پاهای خود را روی زمین باز کنید.

خاستگاه مراقبه ذن کجاست؟

مدیتیشن ذن ریشه در فرهنگ بودایی دارد. مهمترین هدف از انجام این مدیتیشن کنترل توجه و تمرکز است. در واقع بودایی ها معتقد بودند که از طریق مراقبه ذن یا ذاذن می توانند خود را از تفکر منطقی رها کنند و با رها کردن ذهن خود به معنای زندگی فکر کنند. به همین دلیل است که برخی افراد ذن را «فکر نکردن به فکر کردن» می نامند. در ذاذن شما ذهن خود را از تمام پیش فرض های ذهنی و چیزهایی که از قبل در ذهن شماست آزاد می کنید. بنابراین می توانید همه چیز را همانطور که واقعا هست ببینید. ذاذن کلید آرامش خاطر و زندگی در لحظه است. بودیسم ذن یا ذاذن از چین سرچشمه گرفت، در ژاپن ادامه یافت و سرانجام به هند رسید. طبق آیین بودا، همه مردم بودا هستند. بنابراین مهمترین ماموریت آنها پی بردن به حقیقت وجودشان است. این طرز فکر به ما می گوید که برای روشن شدن و کشف حقیقت درونی خود باید در درون خود جستجو کنیم نه در دنیای بیرون. در واقع، پاسخ تمام سوالات ما در مورد معنای زندگی در درون ما نهفته است. اما مهم این است که بتوانیم این پاسخ ها را پیدا کنیم. هر چقدر هم که متون مختلف را میخوانیم، یا فلسفه می ورزیم، یا منطقی فکر می کنیم، باز هم نمیتوانیم این پاسخ ها را پیدا کنیم. کلید کشف حقیقت وجودی ما در مراقبه ذن نهفته است. ذاذن ما را از مقدمات ذهنی و بیرونی جدا می کند و تصویر روشنی از هر چیزی که ما را احاطه کرده است به دست می دهد. شاید عجیب به نظر برسد، اما به گفته ذن، رد تفکر منطقی به ما کمک می کند تا حقیقت وجود خود و هر آنچه در جهان وجود دارد را کشف کنیم. مدیتیشن ذن یک تمرین عملی است که شما را به عمق وجودتان می برد. جایی که بدون توجه به سر و صدای دنیا می توانید تصویر واضحی از همه چیز در اطراف خود ببینید. ذاذن جدا از اینکه نوعی مراقبه است را می توان فلسفه ای دانست که می توانیم زندگی کنیم. با داشتن دید درست، نحوه صحیح نشستن و مشاهده آنچه در اطرافمان اتفاق می افتد، زندگی خود را تغییر می دهیم.

چگونه مراقبه ذن یا ذاذن را تمرین کنیم

مانند تمام انواع مدیتیشن، رعایت نکات خاصی در انجام این نوع مراقبه بسیار مهم است، از جمله:

  • روش صحیح نشستن
  • موقعیت صحیح دست
  • فرم صحیح بدن
  • راه تنفس
  • چگونه متمرکز بمانیم

نحوه-مدیتیشن-ذن

مدیتیشن و انواع آن همواره در بین مردم به عنوان راهی برای دوری از استرس و اضطراب شناخته شده است. در همین حال، برخی از انواع مراقبه ریشه در فرهنگ و تاریخ خاصی دارد که یادگیری در مورد آنها جالب است. یکی از آنها مدیتیشن ذن است. قدمت این نوع مدیتیشن به دوره سلسله تانگ در چین برمی گردد. سلطنت این سلسله از سال 618 تا 907 میلادی به طول انجامید. جالب است بدانید که کلمه Zen در زبان چینی به معنای مراقبه است.

نظرات کاربران

0نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *